Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević potvrdio je da će SPS podržati Aleksandra Vučića, ukoliko bude kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsednika Srbije, i objasnio da je „Srbiji potrebna politika stabilnosti, a on je garant toga“.

On je istakao da još nije razgovarano o tome da li će SPS i SNS izaći u jednoj ili dve kolone na predstojeće izbore i najavio da će, na osnovu istraživanja, biti analizirana situacija, kao i to koliko glasova donosi ili ne donosi sinergija.

„Prioritet je program do 2030. godine. Nacrt programa je napravio predsednik Vučić, a ostaje da ga sagledaju i radne grupe i sačine konačnu verziju“, naglasio je Milićević.

Prema njegovim rečima, SPS se ne plaši da će je SNS „usisati“, jer je stranka opstala i kada je „iz Haga poslata poruka da se za predsednika podrži Vojislav Šešelj, a što je jedan deo članstva i uradio“.

Milićević je potpuno ubeđen da će sve stranke izaći na izbore, jer su oni koji su zagovarali bojkot shvatili da je bojkot propao, kao i scenario da „slede ulični protesti i vanredni izbori nakon šest meseci“.

Ostavite komentar