Pod sloganom „Više od igre“, na platou ispred Doma kulture u Boru organizovana je manifestacija „Maj – mesec matematike“.

Nacionalna manifestacija se održava jedanaestu godinu za redom u Srbiji  a ovo je prvi put da se na ovakav način obeležava u Boru sa cinjem popularizacije i promocije matematike, obrazovanja i nauke, uz isticanje njihovog značaja.

Ovo je bila jedinstvena prilika da se matematika doživi na jedan drugačiji način.

Nastavnici Osnovne škole „Sveti Sava“ došli su na ideju da organizuju jednu ovakvu manifestaciju. Posetioci i ljubitelji nauke mogli su da vide različite oglede koji se ne mogu sresti u svakodnevnoj praksi u radu u školi. Ovo je bila jedinstvena prilika da se matematika doživi na jedan drugačiji način. Cilj je bio da se matematika predstavi na jedan poseban način, da matematika nije bauk i da je jedna izuzetno zanimljiva i korisna nauka“,  istakao je Milan Stojanović, član Gradskog veća.

Stojanović dodaje da je grad Bor i do sada podržavao ovakve i slične manifestacije i sa tom praksom će se nastaviti i u buduće, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Translate »