Manifestacija „Igre bez granica“, po šesti put za redom, održana je u Metovnici. Učenici od prvog do četvrtog razreda, njih blizu dvesta, nadmetali su se u igrama brzine i spretnosti na terenima Osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Metovnici.

Pored sportskog takmičenja osnovci su imali priliku da obiđu seoska domaćinstva i upoznaju se sa životom na selu.

Cilj nam je da deci sa sela stvorimo iste uslove koje imaju deca iz grada a deci iz grada pružimo ono što imaju njihovi vršnjaci i drugari na selu“, rekao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Radmila Petković, predsednik učiteljskog društva zahvalila se Gradskoj upravi, domaćinima i kompaniji „Serbia Zijin Mining“ na organizaciji igara.„Novčanim sredstvima, koje je donirala Kompanija „Serbia Zijin Mining“ kupljene su  lopte, slikovni i crtački materijal“, naglasila je Radmila Petković.

Domaćini manifestacije, bili su Mesna zajednica Metovnica i Osnovna škola „Stanoje Miljković“ iz ovog sela.„Drago mi je da je naša škola bila domaćin ovakve jedne manifestacije. Organizacija kulturnih, obrazovnih a sada i sportskih dešavanja je od uzuzetne vaznosti za razvoj i promociju sela“, naglasio je Dejan Marković, predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica.

Marković dodaje, da sve dok živi škola, živeće i selo, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Translate »