Nikodini Živić iz Zvezdana kod Zaječara je neophodna finansijka pomoć!Njoj je dijagnostifikovan strabizami ukoliko ne ode na operaciju može doći do daljih komplikacija i slabljenja vida.

Strabizam je poremećaj položaja oćiju – nemogućnost oba oka da istovremeno gledaju u istom pravcu, odnosno u isti predmet posmatranja. Paralelni položaj očiju ima veliko značenje za kvalitetan razvoj vida u detinjstvu, a tokom života omogućuje vidnu funkciju bez tegoba.

Ako se javi bilo koji poremećaj u ranom detinjstvu, poremeti se binokularni vid, oko koje ne fiksira “beži”, “skreće”, a ako je prepreka na oba oka javiće se i nistagmus (brzi, nevoljni pokreti očiju) sa dubokom slabovidošću.

Kako bi Nikodina nastavlia normalan život neophodna joj je operacija koja košta 177.000 dinara.

Njihovi roditelji nalaze se u lošoj finansijskoj situaciji, nisu u mogućnosti da finansiraju operaciju i neophodna im je pomoć.

Nikodina je mlađa sestra Nemanje Živića, koji je nedavno operisan od iste bolesti, i zahvaljajući humanim ljudima i donacijama – dobio je priliku za normalno odrastanje.

„Hajde da tu priliku pružimo i njegovoj sestri – Nikodini“ – pozivaju iz Fondacije Iskorak.

Svi koji žele da pomognu mogu to učiniti prekosajta Fondacije Iskorakili direktno putem linka – OVDE – klikom na dugme „Doniraj“ u dnu stranice.

 

Ostavite komentar