PREDSJEDNIK Odbora za zaštitu prava Srba Đorđe Radanović kaže da će Odbor za zaštitu prava Srba podnijeti krivičnu prijavu protiv Đilas Dragana, i to je najmanje što možemo uraditi za svoj srpski rod.
  • Pozivamo sve Srbe koji imaju pravo na državljanstvo Srbije da ostvaruju sva prava koja im daje državljanstvo Srbije – kaže Radanović.

On ističe da je čak i u vrijeme Nedićeve kvislinške Srbije niko nije bio protiv da Srbi iz drugih država regiona dolaze u Srbiju i ostvaruju svoja prava.

– Moralno dno je napravio čovjek koji je vladao Beogradom, čovjek koji dijeli Srbe po teritorijalnom porijeklu i kome očigledno smeta ijekavica – ističe Radanović.

Prema njegovim riječima Đilas medijskim prilogom okreće Srbe protiv Srba, želi prikazati da su Srbi u Srbiji ugroženi od strane Srba iz drugih zemalja regiona.

-Konkretno reportaža prikazuje Srbe iz Bijeljine i Sarajeva kao negativce, tendenciozno želi reći da su oni protivnici Srbije. Na kraju priloga piše „Ovaj put neće proći“. Šta neće proći? Da Srbin ima pravo na državljanstvo Srbije, je li to neće proći? Pitam ga ja Srbin Pravoslavac jeli on dobro, jeli pročitao ijednu knjigu iz srpske istorije, zna li srpsku geografiju, zna li šta je pravoslavlje krst Srpska Pravoslavna Crkva, zna li gdje je manastir Krka Martin Brod Gomionica – pita Radanović.

On ističe da je Srbija majka svim Srbima ma gdje živjeli, a Đilas svojim medijskim napadom želi da majku odvoji od djece, da djecu otjera od majke.
– Ovim prilogom želi zastrašili druge Srbe iz regiona koji bi došli da ostvaruju svoja ustavom Srbije zagarantovana prava, želi otjerati Srbe od Srbije – poručio je Radanović.

Translate »