– Nastavljamo borbu za Šumadiju zajedno sa Srpskom koalicijom NADA, kojoj je jedan od glavnih programskih ciljeva ravnomerni razvoj Srbije i decentralizacija, odnosno davanje većih ovlašćenja i većeg budžeta za lokalne samouprave, gradove i opštine, rekao je predsednik Zajedno za Šumadiju i bivši gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović.

Inače, Veroljub Stevanović izabran za potpredsednika POKS-a, zaduženog za Šumadiju i Zapadnu Srbiju.

– Za POKS će Stevanović biti veliko pojačanje jer je izabran za novog poverenika naše stranke za Kragujevac i potpredsednika POKS zaduženog za Šumadiju i Zapadnu Srbiju gde ga ljudi izuzetno cene i poštuju, izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

Inače, Verko Stevanović je rođen 17. septembra 1946. godine u Kragujevcu. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu.

Politička karijera Veroljuba Stevanovića je počela 1993. godine, kada je osvojio svoj prvi poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srbije, kao poslanik Srpskog pokreta obnove.

Do 2006. godine bio je potpredsednik Srpskog pokreta obnove, a u prelaznoj Vladi Republike Srbije 2000. godine bio je koministar za industriju.

Prvi gradonačelnik grada Kragujevca postao je 1996. godine. Na prvim neposrednim izborima za gradonačelnika, održanim 2004. godine, izabran je ponovo za gradonačelnika grada Kragujevca.

Jedan je od osnivača regionalne stranke Zajedno za Kragujevac koja je u Kragujevcu osvojila vlast na poslednjim lokalnim izborima 2008. godine. Na sednici Skupštine grada, održanoj 23. juna 2008. godine, većinom glasova od ukupno 87 odbornika, Stevanović je treći put izabran za gradonačelnika Kragujevca. Takođe, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, izabran je za poslanika na listi koalicije Za demokratsku Srbiju.

Veroljub Stevanović je 2. maja 2009. godine, izabran za predsednika regionalne političke stranke Zajedno za Šumadiju.

2020. godine stranka Zajedno za Šumadiju utopila se u Zdravu Srbiju, a Veroljub Stefanović je tada postao potpredsednik Zdrave Srbije.