Zaplenjena su i dva čamca korišćena za krivolov, aparat za strujno ubijanje riba, dok je u vozilu zatečeno oko 100 kilograma šarana, soma i smuđa

U zajedničkoj akciji ribočuvarske službe Javno – vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine” i MUP-a, uhapšeno je pet osoba, zatečenih u krađi ribe sa aparatima za strujno ubijanje. Ribokradice su uhapšene u naselju Dubovac, kod Kovina, na 1084. kilometru reke Dunav.  Njima su zaplenjena dva čamca korišćena za krivolov i aparat za strujno ubijanje riba, dok je u vozilu  počinilaca zatečeno oko 100 kilograma ukradene ribe, – šarana, soma i smuđa.

Ribočuvarska služba JVP „Vode Vojvodine”, pod čijem su ingerencijom ribolovne vode i zaštićena područja, proteklih dana radila je pojačanim intenzitetom radi sprečavanja krivolova.  U preduzeću naglašavaju, da je ova akcija sprovedena u saradnji sa Jedinicom za bezbednost na rekama MUP-a Srbija samo je jedna u nizu uspešnih akcija Ribočuvarske službe, koja zahvaljujući novoj, savremenoj opremi i Monitoring centru, u svakom trenutku prati stanje na rekama pod njihovim upravljanjem.

Translate »