Jutrošnja akcija Kosovske policije koja je sa specijalcima Rosu do zuba naoružanim upala u više srpskih sela u opštini Štrpce i privela više Srba, još jedan je brutalan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u pokrajini i novi teror Aljbina Kurtija, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.


Kako to da Kurti ne vidi korupciju i kriminal u svojim redovima, kada je i svim međunarodnim faktorima poznato da svi tokovi prljavog novca idu kroz albanske sredine.

Opština Štrpce kao snažno srpsko uporište i najjužnija tačka srpskog opstanka na KiM, očigledna je meta upravo zbog važnosti za naš narod koji je ovde ostao i opstao uprkos svim izazovima i poteškoćama.

Nikakve akcije Aljbina Kurtija neće slomiti srpski otpor i srpsko jedinstvo u pokrajini oličeno u Srpskoj listi i u tome ćemo istrajati uprkos svim pritiscima.

Do ove akcije ne dolazi slučajno baš u današnjem danu, kada predsednik Aleksandar Vučić treba da potpiše šest važnih sporazuma u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ kao korak u bolju budućnost i očigledno je koordinisana sa sinoćnjim divljanjem ekstremista i paljenjem srpskih zastava u Tirani.

ŠIPTARSKI SPECIJALCI UPALI U ŠTRPCE! DESETORO UHAPŠENIH, MEĐU NJIMA I BIVŠI GRADONAČELNIK!

Specijalne jedinice kosovske policije izvode akciju u Štrpcu, a kako javlja prištinski Reporteri, uhapšeno je 10 ljudi među kojima i je i bivši gradonačelnik Štrpca.


Kako je rekao Jašari, za sada nema hapšenja i da je akcija u toku, a Gazeta ekspres navodi da je pretreseno više od 10 lokacija, imanja i kuća bivšeg predsednika opštine Štrpce i drugih funkcionera Srpske liste.

U Štrpcu su većina stanovnika Srbi.

Translate »