Iako Mila Đukanovića niko od zvaničnika Srbije nije pomenuo imenom, on je napao Srbiju da ga ‘na silu’ upliće u zaveru za ubistvo Vučića!?! Postoji narodna anegdota u kojoj neko nekim ženama dobaci „Gde si zla ženo?!“, i onda se jedna, stvarno zla žena, sama prepozna i javi, i tako se oda. Tako je sada i sa Milom Đukanovićem…


Đukanović je u intervjuu agenciji ‘Mina’ rekao da je dovođenje njega u vezu sa planiranjem atentata na predsednika Srbije ‘najobičnija glupost i politikantska konstrukcija’. I možda bi to i bilo u redu da je bilo ko od zvaničnika bilo gde i bilo kada pomenuo Đukanovića. Ali nije. Pitanje je, zato, kako se to onda i zašto Milo sam prepoznao u ulozi ‘političkog zaštitnika narko-mafije’?!

Znamo se…

Ne znam kako se Đukanović prepoznao u opisu političkog šefa Radoja Zvicera, ali znam da Zvicer bez političkog šefa ne bi bio najveći narko-diler u ovom delu sveta

Aleksandar Vulin

Obaveštajci

Crnogorski predsednik rekao je da je njegova upletenost u planirani atentat na Vučića ‘obična glupost’.

– Sve to odbacujem sa podsmehom i najdubljim prezirom. Siguran sam da procena medijsko-političkih činilaca u Srbiji kaže da je potrebno napraviti novu mobilizaciju oko figure za koju oni procenjuju da je najvažnija u političkom životu Srbije danas. I, naravno, tu je tema o atentatu uvek zahvalna. Nije obavezno da se u takvim spinovima pojavi i predsednik susedne države kao ‘poručilac atentata’, ali u ovom slučaju to svedoči samo o nekoj posebnoj frustraciji koja danas postoji na medijsko-političkoj sceni Srbije prema Crnoj Gori i meni kao predsedniku… – rekao je Đukanović.

Osim, dakle, što se ničim izazvan prepoznao kao ‘poručilac atentata iz susedne države’, crnogorski predsednik čak javno sumnja u Evropolove informacije, čiju je autentičnost zvanično potvrdila i policija u Podgorici!?

– Poznata je praksa da obaveštajne agencije, kada im je to potrebno za političku upotrebu, od partnerske službe poruče informaciju o navodnoj ugroženosti života markantnih ličnosti u zemlji čiju bezbednost štite. Tako je i u ovom slučaju informacija stigla sa neke misteriozne partnerske adrese – rekao je Đukanović.

Moj ugao

Ana Brnabić, premijerka Srbije

Mi iz informacija koje smo dobili od Evropola pouzdano znamo da je Radoje Zvicer organizator atentata. Mi ne vidimo kako bi on mogao da bude tako jak i moćan bez podrške državnog vrha, posebno u tako maloj zemlji kao što je Crna Gora.

Komentarišući sve ovo, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić poručio je Milu Đukanoviću da se uzdrži od ‘praznih priča’.

– On to verovatno priča iz ličnog iskustva iz prošlosti tokom koje je vladao obaveštajnim sektorom u Crnoj Gori, a kada je lično konstruisao obaveštajne podatke kako je to njemu odgovaralo. U delovima bezbednosnog sektora, tokom Đukanovićeve suverene vlasti u Crnoj Gori, bilo je centara moći i visokih funkcionera službe kojima nije bila strana i nepoznata saradnja sa mafijom i organizovanim kriminalom, kao i planovi za likvidaciju političkih neistomišljenika. I da li je to moglo da funkcioniše bez odobrenja i logistike nekoga iz vrha politike i države? Da li je mogao da postoji Radoje Zvicer, „kavački“ i „škaljarski“ narko-klan ako nije imao političkog šefa? – pita Bečić.

Kokain i pršut

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da nikako ne razume kako se to Milo Đukanović prepoznao u Radoju Zviceru.

– Znam da Zvicer bez političkog šefa ne bi bio najveći narko-diler u ovom delu sveta. Najuspešniji izvozni proizvod Đukanovićeve Crne Gore jesu bili „kavački“ i „škaljarski“ klan. Iz Milove Crne Gore izvezeno je više kokaina nego pršuta, više cigareta nego vina. Razumem ja Đukanovićevu mržnju prema uspešnoj Srbiji i prema Aleksandru Vučiću, ali on mora da razume da su zauvek prošla vremena u kojima je on vladao Srbijom zajedno sa vračarskim montenegrinima – poručuje Vulin.

Čekajte, bre

Vladimir Đukanović, poslanik SNS

Izgleda da se ovaj zlikovac baš prepoznao. Dok je harao po Srbiji postavljajući svoje kadrove po našem bezbednosnom sistemu koji su njegovoj mafiji obezbeđivali da ubija po Srbiji i da je pretvaraju u Kolumbiju, sve mu je bilo super.

Translate »