Pripadnici tzv. kosovske policije koji su uhapšeni na teritoriji centralne Srbije su članovi okupatorske terorističke grupe koji su najverovatnije upali na našu teritoriju uz nagovor određenih zapadnih službi, smatra bivši bezbednjak Božidar Spasić, javlja srpska novinska agencija SIA.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su u sredu i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije u administrativnom pojasu prema Kosovu i Metohiji, daleko u dubini teritorije centralne Srbije.

Sva trojica uhapšenih bili su naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa Dži-Pi-Es uređajima, mapama i drugom opremom.

Kako se navodi, brzom i efikasnom akcijom srpske policije, uspešno je sprečen pokušaj tzv. kosovske policije da upadom na teritoriju centralne Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba, uperen protiv Republike Srbije.

Teroristička grupa upala u Srbiju

Bivši pukovnik Udbe Božidar Spasić kaže da na teritoriju centralne Srbije nisu upali pripadnici kosovske policije već okupatorskih terorističkih grupa. Niko ne šalje legalne policajce na tuđu teritoriju, tako da je u ovom slučaju očito reč o pripadnicima terorističkih grupa formiranih po nalogu Aljbina Kurtija i ostalih funkcionera lažne države, dodaje Spasić.

„Prvi cilj im je svakako bio izvođenje određenih terorističkih operacija. Čini mi se da su kod njih pronađena i minsko-eksplozivna sredstva što znači da su bili pripremljeni za razna teroristička dela, da postave eksploziv pod mostove, pristupe policijskim stanicama i na druga mesta gde bi eksplozije izazvale paniku kod građana”, pretpostavlja naš sagovornik.

Pitanje je, a to će naša služba morati debelo da ispita, da li su oni imali kontakte u zemlji, odnosno da li su oni na području Bujanovca, Preševa i Medveđe, pa i malo više gore ka Vranju, imali već formirane svoje terorističke grupe i jedinice, ili su imali svoje tzv. lokatore i izviđače koji su ranije došli, dodaje Spasić, prenosi Sputnjik.

Drvokradice kao izviđači terorista

Poslednjih meseci, tokom krađe šuma uz administrativnu granicu, podseća bezbednjak, takve osobe su ulazile na teritoriju centralne Srbije kao drvoseče, a u stvari su pokušavali da utvrde gde postoje „meke linije”.

Translate »