Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv virusa kovid 19.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja policija je uhapsila doktorku u jednom Domu zdravlja D.P.U. (1980) i S.A. (1980), dok se M. B. (1991) tereti za krivično delo falsifikovanje isprave.

Kako se sumnja, D. P. U. je, iskoristivši svoja ovlašćenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv virusa kovid 19, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile.

Osumnjičeni S. A. i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali D. P. U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Dom zdravlja: Pokrenuta interna kontrola koja je ukazala na zloupotrebu 

Povodom današnjeg hapšenja doktorke u Novom Sadu, Dom zdravlja se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti:

„Osluškujući i prateći sve ono na šta nam ukazuju građani, a tiče se nepravilnosti u radu jedne od doktorki, pokrenuli smo internu kontrolu rada koja je u ovom slučaju ukazala na zloupotrebu, te smo u skladu sa tim reagovali i nadležnim državnim organima predočili rezultate.

Rad Doma zdravlja “Novi Sad”, najveće ustanove primarne zdravstvene zaštite u Srbiji, bio je, i ostao, primer ali i podstrek da se poverenje dato od građana zadrži.

Dom zdravlja „Novi Sad“ ima dobre radnike, profesionalce koji požrtvovano rade svoj posao i zarad njih ne želimo ni senka da na njih padne.

Vreme pandemije, za nas često ratno vreme, pokazalo je pravu sliku zajednice i pojedinca. Toleranciju za pojave koje bacaju svetlo sumnje nismo, niti ćemo imati. Svaka vrsta zloupotrebe i bacanja ljage na sve one koji savesno rade svoj posao biće zaustavljena u korenu.

Kao odgovorna ustanova, koja je preko 700 dana uključena u borbu protiv korona virusa, uvek ćemo biti na raspolaganju državnim organima i time zaštiti i građane i zaposlene.

Zahvaljujemo se državnim organima na brzoj i profesionalnoj reakciji koja je za cilj imala brigu o građanima i zaštitu zdravstvenog sistema države“, stoji u saopštenju Doma zdravlja.

Translate »