U okviru opremanja Omladinskih klubova, koje je pokrenuo grad Bor i Kancelarija za mlade, nastavlja sa uređenjem i formiranjem klubova po borskim selima kako bi mladi svoje slobodno vreme iskoristiti na što kvalitetniji način.

Selo Luka je već sedmo selo po redu koje je dobilo svu neophodnu opremu za pokretanje kluba. Omladina sela Luke dobiće svu neophodnu pravnu i tehničku podršku da formalizuje klub u vidu propisanih mera kod Agencije za privredne registre. Omladinski klubovi mogu već da funkcionišu i mimo toga kao klub u okviru svoje seoske mesne zajednice. Tehnička oprema se sastoji od stola za stoni tenis, stoni fudbal, reketi i loptice koji spadaju u prateći deo, zatim računarska oprema u vidu laptop računara i multifuncionalni uređaj – skener, štampač i fotokopir. Ideja je da se animiraju mladi sa sela da kroz pomoć i podršku osnivanja Omladinskog kluba i opremanja istih steknu bolje uslove da svoje slobodno vreme provedu što kvalitetnije“, kaže član Gradskog veća Srećko Zdravković.

Mladima će kroz formiranje Omladinskih klubova biti omogućeno da apliciraju za konkurse koje raspisuje grad Bor kao i na konkurse koje raspisuje resorno Ministarstvo.Zdravković objašnjava da će Omladinski klubovi moći da apliciraju, pre svega na Gradski poziv, koji je otvoren jednom godišnje a tiče se Udruženja građana za decu i omladinu, zatim na konkurse u oblasti kulture. U okviru Ministarstva omladine i sporta, gde postoji više konkursa, mladi svakako mogu aplicirati. Takođe, postoji mogućnost da se privuku sredstva od strane inostranih donatora i fondacija, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Translate »