Gimnastičarke Zaječara uspešno su otvorile prolećni deo sezone. Naime, Zaječarke su nastupile u tri kategorije ekipno u 1. kolu C programa Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije i zabeležile solidan plasman u jakoj konkurenciji, dok je Jovana Živković u pojedinačnoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju u IV kategoriji. Članica GК „Zaječar“ je tako nakon sjajnih rezultata na školskim prvenstvima pokazala svoj kvalitet i na takmičarskoj sceni.

Na takmičenju su učestvovali klubovi iz Niša, Leskovca, Кruševca, Pirota, Кnjaževca, Zaječara, Negotina i Vlasotinca.U I kategoriji Gimnastički klub „Zaječar“ nastupio je u sastavu Vida Matić, Magdalena Petković, Iva Radulović, Emilija Đorđević, Ema Zdravković i Anđela Mitrović. Podmlađeni tim sa čak četiri devojčice koje su prvi put nastupale na takmičenju, zauzeo je 8. mesto, dok je Vidu Matić pad sa sprave koštao odličja, pa je na kraju zauzela 14. mesto u konkurenciji 41 takmičarke u generalnom plasmanu.

Što se II kategorije tiče, Zaječar su predstavljale Lana Vasiljević, Irina Marinković, Nađa Jovanović i Nina Stanković, koje su osvojile 6. mesto, dok je najbolje plasirana u pojedinačnoj konkurenciji bila Lana Vasiljević, koja je zauzela 13. poziciju.Zaječar je u III kategoriji nastupio u sastavu Dunja Vučković, Tara Jovanović, Lea Tasić, Vila Antonina Milisavljević i Nina Mihajlović, kojima je za dlaku izmaklo odličje, pošto su zauzele 4. mesto.

Naredna takmičenja Zaječarke očekuju krajem meseca, kada će biti održan B program u Кostolcu i Pionirska gimnastička liga u Кruševcu, 28. i 29. Aprila, objavio je Glas sporta.

Translate »