Evropska nedelja sporta u Zaječaru otvorena je javnim treningom košarke u dvorištu Osnovne škole “Hajduk Veljko”. A kakva bi to sportska nedelja bila da jedan od ovih dana nije posvećen najtrofejnijem srpskom sportu.Javni trening prvog dana manifestacije na novim terenima OŠ „Hajduk Veljko“ u Кotlujevcu održali su treneri zaječarskih košarkaških klubova, Bin, Mladost i Timok, Nebojša Nikolić, Vladimir Stanković i Dragan Markovski.

 Mališani su uživali u raznim košarkaškim igricama i poligonima, spremljenim za ovu priliku.Male košarkaše, učenike i buduće sportiste je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković, koji im je poželeo puno sreće u nastavku kako sportske karijere, tako i obrazovanja, bez koga nema uspeha u bilo kom segmentu života.

Tri ključne poruke ovogodišnje Evropske nedelje sporta su: radost, otpornost i povezivanje generacija. Biti fizički aktivan sa drugima pomaže stvaranje zajedništva. Sport nas uči vrednostima, poput fer pleja, timskog rada, jednakosti, inkluzije i poštovanja, koje su ključne kada je u pitanju povezivanje generacija. Sport je za sve generacije i sve uzraste. Apsolutno svako može pronaći aktivnosti u kojima može uživati, bilo da je to šetnja na otvorenom, vežbanje, trčanje ili bavljenje nekim određenim sportom, objavio je Glas sporta.

Translate »