Trogodišnje dete koje je upalo u šaht izbeglo je sigurnu smrt samo zahvaljujući prisebnosti dvojice vatrogasaca koji su slučajno naišli…


Odmah su se oko šahta okupili prolaznici, savijali se, gledali, ali nisu znali kako da pomognu, šaht je bio predubok… Srećom, u tom momentu su se dvojica zaječarskih vatrogasca-spasioca vraćala sa posla. Čim su ugledali gužvu i galamu, odmah prišli. Samo njihovom brzom reakcijom i profesionalnošću spašen je život deteta.

Očevici kažu da su vatrogasci uzeli sajlu za vuču vozila i uz pomoć nje jedan vatrogasac je sišao u šaht dok je drugi pripomagao kolegi na sve načine.

Neko od prisutnih je rekao da je detetu bila okrenuta glava na dole u prljavoj vodi. Čim su izvukli dete, videlo se da ne daje znake života. Vatrogasci-spasioci su mu odmah dali veštačko disanje, ukazali mu neophodnu pomoć, i dete je počelo diše i mrda telom.

Ubrzo je stigla hitna pomoć. Detence je bilo preplašeno, ali nije imalo vidljive povrede, Ipak je upućeno je na odeljenje pedijatrije radi detaljnijeg zdravstvenog ispitivanja. Za sada se ne zna da li je šaht uopšte imao poklopac…

Translate »