Važno je istaći da, za razliku od stotina hiljada Srba koje su Hrvati nemilosrdno proterali u Oluji, Zdravko Ponoš nije nikakav mučenik, već čovek kojeg je sudbina uvek milovala.

Portal Direktno.rs koji se nalazi u vlasništvu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i potpredsednice ove partije Marinike Tepić, potvrdio je skandaloznu istinu i zapitao se zašto nekom smeta što Đilasov kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš ima hrvatsku putovnicu, istakavši da tako može lakše da putuje po svetu!

Podsetimo, Ponoš putuje po Evropi s hrvatskim pasošem,  i istina je, dakle, da Ponoš obožava Zagreb, žali što nije ostao tamo da živi, hrvatski mediji ga proglašavaju za miljenika na predsedničkim izborima, a on se ne odriče hrvatskog pasoša, koji mu olakšava putovanja po belom svetu. Đilasov portal pokušao je da opravda Ponoša tekstom pod naslovom “Zašto je sramota, pored srpskog, imati i hrvatski pasoš?”

– Sada Vučiću smeta što Zdravko Ponoš, pored srpskog ima i hrvatski pasoš, jer je rođen u Kninu, a sa tim pasošem može da putuje svuda po svetu, s obzirom na to da je Hrvatska članica Evropske unije – navode u tekstu.

Iako su pokušali da opravdaju Đilasovog kandidata, zapravo su samo potvrdili istinu da Ponoš ima hrvatsku putovnicu kako bi lakše putovao po Evropi i Americi!

Važno je istaći da, za razliku od stotina hiljada Srba koje su Hrvati nemilosrdno proterali u Oluji, Zdravko Ponoš nije nikakav mučenik, već čovek kojeg je sudbina uvek milovala i uvek je bio “blizu vatri”, uvek primećen i nekim čudnim silama izguran na državnu, ili međunarodnu funkciju.

Našim sunarodnicima, koji su ostavili svu svoju imovinu za sobom, hrvatsko državljanstvo je sredstvo da lakše ostvare svoja prava, da se bore za svoju imovinu, dok im hrvatska putovnica omogućuje da lakše i bezbednije putuju, najčešce po Hrvatskoj, dok se bore da povrate ili sačuvaju imovinu, koja je u najvećem broju slučajeva, posle njhovog proterivanja, postala plen ratne i poratne otimačine.

Dok se oni putovnicom i državljanstvom bore za minimalna lična imovinska i ljudska prava, Đilasov i Marinikin portal nam otkriva da je Zdravku Ponošu, njihovom kandidatu za predsednika Srbije, hrvatska putovnica sredstvo da “lakše putuje po Americi i Evropskoj Uniji”!

Pored svega toga, Marinika i Đilas se još preko svog portala pitaju zašto nekome smeta ako kandidat za predsednika naše Srbije ima i rezervni pasoš, tačnije putovnicu Republike Hrvatske. U dosadašnjoj istoriji izbora u Srbiji nije poznato da je i jedan jedini kandidat imao dva pasoša, ili pasoš i putovnicu. Ostaje nam samo da zaključimo da je očigledno sa Đilasom i Marinikom došlo neko drugo vreme!

Ponoš morao da traži hrvatski pasoš

Takođe je važno napomenuti da se Ponoš rodio u vreme bivše države, pre nastanka Hrvatske, pa je tako imao dokumenta SFRJ, dok je za hrvatski pasoš morao da podnese zahtev da bi ga dobio. To je objasnio jedan korisnik društvene mreže Tviter.

– Ponoš nam objašnjava da je po rođenju dobio hrvatski pasoš?! Koliko znamo, on se rodio u SFRJ, pre nastanka Hrvatske, a za pasoš ove “prijateljske” zemlje je morao da podnese zahtev da bi ga dobio! Srpski general sa hrvatskim pasošem! To može samo kod nas – objasnio je ovaj tviteraš.

Translate »