Nastavlja se specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini. Nakon što je oslobođeno Zajcevo, jedna jedinica ukrajinskih snaga se predala snagama DNR. Ukrajinske snage pokušale su u toku noći da izvedu udar na Melitopolj.
Predstavnik Zaporoške administracije Vladimir Rogov kaže da su ukrajinske snage svesne da će neminovno izgubiti ovu oblast i da zbog toga, iz osvete, gađaju gradove i naselja, kao i Zaporošku nuklearnu elektranu.
Nakon što je portal „Politiko“ objavio da je Vašington dao dozvolu da se američko naoružanje isporučeno Kijevu koristi za napade na Krim, predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov kaže da su teroristi vlasti u Kijevu a SAD njihovi sponzori.

„SAD nisu ni branile tako nešto, ali to nije pitanje želje nego mogućnosti. Da imaju mogućnosti oni bi sa zadovoljstvom gađali infrastrukturne objekte na Krimu. Oni to rade u Donbasu. Za Kijev je Krim jeda od prioritetnih ciljeva a Amerikanci se rado postavljaju kao sponzori takvog terorizma. Jedina garancija protiv toga je naša sposobnost da se suprotstavimo terorističkim napadima“, rekao je Konstantinov, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Ukrajinske snage su posle ponoći pokušale da izvrše udar na Melitopolj, odjeknule su četiri eksplozije, a ruske snage aktivirale su PVO.
Predstavnik Zaporoške administracije Vladimir Rogov rekao je da su oborene dve rakete kojima su ukrajinske snage gađale civilnu infrastrukturu i stambene delove grada.

Translate »