Dodelom nagrada laureatima završen je 12. PozorišnI festival za decu „ZajeČAR“. Stručni žiri Festivala doneo je odluku da predstavu „Dvanaesto more“ Pozorišta lutaka Niš proglasi najboljom na Festivalu.

Nagradu je od direktora Festiva Miloša Đuričića primila direktorka Pozorišta lutaka Niš Milica Radulović.

Za najbolju glumicu 12.  Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“ žiri je proglasio Teodoru Ristovski iz Pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda, koja je takođe primila nagradu.

Nagrada za najboljeg glumca Festivala dodeljena je Nikoli Stankoviću iz Narodnog pozorišta Priština.

Stručni žiri Festivala dodelio je specijalnu nagradu Kruševačkom pozorištu za kolektivnu igru za predstavu „Kapetan Džon Piplfoks“.

Najbolja predstava po izboru publike, sa prosečnom ocenom 9,80,  je „Zvonar Bogorodičine crkve“ Narodnog pozorišta Priština.

U čast nagrađenih potom je odigrana premijera predstave zaječarskog teatra „Alisa u zemlji Oza“ po tekstu i u režiji Olivere Viktorović Đurašković.Najmlađa publika i njihovi pratioci uživali su u  ovoj divnoj predstavi, naročito u muzičkim kompozicijama Vojislava Savića, poistovećavali se sa likovima , aktivno učestvovali u ovom  interaktivnom komadu i često glumce nagrađivali aplauzom. Iako predstava nije bila u konkurenciji za nagrade, publika je i nju ocenjivala. Koliko im se komad dopao potvrđuje i to što je prosečna ocena 9,80, koliko je dobila i najbolja predstava  Festivala po izboru publike, što potvrđuje da će predstava imati dug i uspešan život.

Translate »