Iako je premijerka Srbije Ana Brnabić demantovala navode portala piratskih televizija Nova S i N1 da su članovi Vlade Srbije na jučerašnjoj sednici, kojoj je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odlučili da se neće prihvatiti predlog Evropske unije da Srbija osudi ugrožavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, oni nisu pustili demantije već tu vest i dalje drže na glavnim pozicijama!

– Ovo je najjadnija i najbednija laž tajkunskih medija. Brutalna laž. Istovremeno, plasirajući ovakve laži, direktno ugrožavate vitalne interese Republike Srbije – i vi, i oni koji vam ovakve stvari plasiraju. Neka ostane zabeleženo – objavila je premijerka na Tviteru.

Ipak, ti piratski portali i dalje ne mare za istinu te na naslovnim stranama i dalje drže lažnu vest. Kako to izgleda pogledajte na priloženim slikama:

Iz Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS) kažu da se radi o „najprizemnijem (d)novinarstvu“:

– Samo u Srbiji moguće je da neki tajkun ima piratske televizije koje ilegalno emituju svoj inače antidržavni i antinarodni program na divljim kablovskim sistemima. Kada je u pitanju fantomska firma Junajted medija, i njeni ilegalni televizijski kanali, država Srbija praktično se pravi mrtva i ne reaguje zabranom rada tih firmi i zaplenom njihove kompletne imovine. To je nedopustivo! – kažu u UONS-u.

Translate »