Đilasovski portal piratske televizije Nova S koji svakodnevno radi na unižavanju svega dobrog u Srbiji, objavio je skandalozan tekst da će nas, kako oni navode, „Vučićevo obećanje besplatnih vrtića skupo koštati“.

„Megafon“ Dragana Đilasa i Marinike Čobanu Tepić koji im služi za medijski linč države i srpskog naroda ocenio je, u vezi sa nedavnim predlogom o besplatnim vrtićima i jaslicama, da će će nas „obećanje“ predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“ nas skupo koštati“.

Ipak, ne navode da besplatni vtići nisu obećani, već da je predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu za Tanjug rekao da se razmišlja o tome da vrtići, a za godinu i dve i vrtići i jaslice budu besplatni za sve građane Srbije.

– Moramo još da računamo, posebno ako bi krenuli od 1. septembra. Na ivici smo i gledamo da narednih dana, do kraja nedelje ili za deset dana donesemo odluku – rekao je Vučić u intervjuu i objasnio da je u pitanju 53 miliona evra na godišnjem noivou koliko bi država trebalo da izdvoji za to, a i do 70 miliona evra, jer bi verovatno u tom slučaju i siromašniji građani poslali decu u vrtiće.

Nakon što su u tekstu naveli brojne „eksperate“ koji su ispričali za ovaj đilasovki portal o tome kako je ovo „loša ideja“, portal piratske televizije Nova S navodi da je lider SSP Dragan Đilas imao tu istu ideju u predizbornoj kampanji 2018. godine, kada nije uspeo da pobedi na izborima.

Imajući u vidu tu činjenicu može se doći do zaključka da je ideja je dobra kada je predlaže Dragan Đilas, a kada je predlaže Aleksandar Vučić, onda će „nas skupo koštati“.

Takođe, izvlači se zaključak da se Đilas i Marinika Čobanu Tepić protive tome da vrtići budu besplatni što nimalo ne čudi kad se uzme u obzir da su roditelji u vreme dok je Dragan Đilas bio gradonačelnik Beograda vrtiće plaćali duplo više nego što je bila ekonomska cena.

Treba podsetiti da su u vreme kad je Đilas bio deo vlasti i trudnice otpuštane sa svojih poslova.

Šta bi Srbija dobila uvođenjem besplatnih vrtića i jaslica?

Predsednik Vučić izneo je ideju o besplatnim vrtićima napominjujući da bi to bila još jedna mera sa kojom država želi da pomogne porodicama sa ciljem da se poveća natalitet u Srbiji.

Predsednik je u emisiji za Tanjug objasnio da bi se sa druge strane dobila veća socijalna inkluzivnost, deca bi manje bila na ulici ili kod kuće, a više sa drugom decom.

– Time bi se za decu obezbedila veća odgovornost, i bolji socijalni pristup, a roditeljima olaksalo da razmiljaju o drugom trecem , cetvrtom, petom, detetu – napomenuo je Vučić.

On je dodao da nije problem u 50 miliona evra, ali bi ta obaveza morala da se preuzme u za narednih, najmanje 10 , do 15 godina, i zato moraju da se saberu svi prihodi i vidi da li to može da se izdrži. Vučić je rekao i da bi država to pratila, privreda mora da raste i istakao da je ove godine rast na nivou od pet odsto, što je veoma značajno.

Translate »