Perspektivnim borskim sportistima koji su pokazali da se radom, trudom i upornošću može doći do velikih rezultata, juče su  uručeni  ugovori o stipendiranju.

Zajedno sa klubovima, vodili smo računa da u gradu budu zastupljeni skoro svi sportovi i da se svi podjednako razvijaju, što pokazuje i činjenica da veliki broj naših mladih sugrađana teži profesionalnoj afirmaciji u sportu kojim se bave.

Ove godine budžet za razvoj i unapređenje sporta u gradu uvećan je na 60 miliona dinara, a na klubovima je da stvore bolje uslove za razvoj sporta, da olakšaju deci bavljenje sportom. Grad će nastaviti da investira u razvoj sportskih objekata, rekvizita i svega onoga što je neophodno za unapređenje sporta u gradu, a ja se nadam da će ova sportska godina biti znatno uspešnija od prethodne.

Kao i do sada, naši sportisti imaju samo jedan zadatak, a to je da sa ponosom predstavljaju boje svog grada i svoje države na svakom malom i velikom, republičkom, evropskom, ali i svetskom takmičenju, izjavio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Translate »