U okviru zajedničkog projekta prekogranične saradnje sa susednom Rumunijom, koji je sproveden  u saradnji sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom Bor, gradonačelnik Aleksandar Milikić izrazio je zadovoljstvo što su u prisustvu predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, zvanično uručeni  ključevi od novih vozila koja su obezbeđena za Sektor za vanredne situacije u Boru.

Tri moderno opremljena vatrogasna vozila i jedno vozilo za potrebe Civilnog sektora Štaba za vanredne situacije obezbeđena su putem projekta „Vatrogasna služba u prekograničnoj saradnji“, a pored novih vozila,  vatrogasci su  opremljeni  i najmodernijom opremom koja će njihov rad na terenu učiniti još efikasnijim, a putem ovog projekta opremljeni su i poverenici Sektora civilne zaštite.

“Ovo je zaista jedan od odličnih primera kako treba da sarađuju država i lokalna samouprava jer kroz ovakve projekte podižemo nivo rada i kvalitet uslova u kojima rade naši najhrabriji sugrađani koji se bave ovim humanim pozivom. Zaista cenim to što su naši hrabri vatrogasci uvek spremni da svoje živote i živote svojih kolega stave u službu građana, a na nama je da budemo odgovorniji i potrudimo se da naši vatrogasci što manje budu na terenu.

Mi ćemo i narednih godina nastaviti da jačamo kapacitete našeg lokalnog Štaba za vanredne situacije, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova nastaviti da gradimo još bolje uslove za rad naših vatrogasaca na terenu”, izjavio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Translate »