Kako prenose mediji, snimanje serije o životu Ace Lukasa počinje na jesen, a upravo će pevač u ovom ostvarenju glumiti sebe. S druge strane, njegovog oca, Vuksana Vuksanovića glumiće Milutin Mima Karadžić.

Pandemija korona virusa uticala je na mnoge, posebno na estradne umetnike, ali ne i na Acu Lukasa koji je realizovao veliki broj projekata. Početkom godine izašao je njegov novi album, koji je poklonio svojoj publici kako bi se malo opustili tokom koronavirusa. Pre nekoliko nedelja Aca je promovisao svoju knjigu, a u seriji „Aviondžije“, koja se upravo snima, pevač ima glavnu ulogu. Nakon toga, krenule su glasine da Lukas snima autobiografsku seriju po knjizi „Ovo sam ja“. Navodno, radnja serije biće njegov kompletni život, oca u seriji će glumiti Mima Karadžić, dok će gostujuću ulogu imati Kristina Kija Kockar. Serija će imati 12 epizoda, a snimanje bi trebalo da počne sredinom septembra.

Producent serije Saša Mirković potvrdio je da će serija o Lukasu uskoto početi da se snima:

–  Istina je za seriju, još je rano da pričam o glumcima, kasting će biti sredinom avgusta. Ne bih licitirao sa imenima jer se još nisam dogovorio sve sa Acom i Vanjom Bulićem, koji piše scenario – rekao je Mirković. Spekulacije da će Aca u seriji tumačiti samog sebe počele su kada je on jednom prilikom za medije izjavio da bi njega retko ko mogao da odglumi i da bi on to najbolje uradio.

Ako se uzme u obzir da će se serija snimati po sadržaju knjige, sigurno je da će producenti naći glumce koji će adekvatno predstaviti Lepu Brenu, Sonju, Anu Sević i mnoge druge javne ličnosti o kojima je Aca iskreno pisao u svojoj autobiografiji.

Aca, ipak, nije želeo mnogo da govori o seriji, ali je potvrdio da će se projekat snimati:

– Ne znam još ništa o tome, zatekli ste me. Javićemo vam na vreme ko će koga da glumi – rekao je tajanstveno Lukas.